Tragom neprofesionalizma

Meteorolozi su za ovu nedelju najavili prve snežne padavine. Izreka kaže da ne pada sneg da bi pokrio breg, već da svaka zverka pokaže svoj trag. Ali, šta raditi kad je to trag prstiju na ploči hard diska?

Da je naš blog kriminalistička serija CSI, ova bi epizoda trajala manje od minuta. A sve zato što je počinilac ostavio svoje otiske na mestu zločina. I bilo bi ga lako pronaći.

Šalu na stranu, slučajevi poput ovog nisu retki. I posledice mogu biti ozbiljne. Do njih dolazi kad disk otvara nestručno lice. U neodgovarajućim uslovima. Pouzdani serviser zna da svako novo pokretanje neispravnog diska uzrokuje dodatna oštećenja. Pa je vrlo verovatno da će vlasnika uređaja odmah uputiti na nas.

Problem nastaje kad disk ode nekome ko ga nepažnjom potpuno uništi. Kao na sledećoj fotografiji.

Mi u HelpDisc-u znamo koliko Vam je bitno ono što čuvate. Iz tog razloga, radimo u strogo kontrolisanim uslovima. A za spasavanje podataka koristimo najsavremenije softvere. I pomoćne alate koje smo sami razvili u okviru brenda HddSurgery. Klijentima smo, na taj način, spašavali čitave karijere i riznice uspomena.

Međutim, nekad su uređaji koji nam stižu na dijagnostiku previše oštećeni da bi se na njima moglo raditi. Nažalost, tako je bilo i ovog puta.

Krivac je identifikovan jer se potpisao na svoje (ne)delo. Ali kažnjen je samo vlasnik. Gubljenjem veoma važnih podataka.

Da se to i Vama ne bi desilo, u slučaju da imate neispravan uređaj, najbolje je da odmah potražite pomoć profesionalaca.

U suprotnom rizikujete, da uz lošu uslugu, na osetljivoj površini ploče diska dobijete i neželjeni autogram palcem i kažiprstom neukog majstora.

https://www.helpdisc.rs/2018/01/16/zasto-ne-treba-ukljucivati-hard-disk-nakon-pada/

Potrebno vam je spasavanje
podataka sa SSD uređaja?

Naši data recovery inženjeri za spasavanje podataka koriste najsavremenije softvere i pomoćne alate koje smo sami razvili u okviru brenda HddSurgery. Zato, ukoliko ste izgubili važne podatke, pozovite nas ili prijavite posao u Korisničkom servisu našeg sajta.