Spasavanje podataka sa memorijskih kartica

0 %
Procenat uspešnosti

Spasavanje podataka sa flash-a i memorijskih kartica je, pored SSD-a, trenutno najveći problem u spasavanju podataka. Razlog tome je veliki broj proizvođača, nepostojanje standarda i kratak period eksploatacije. Flash USB diskovi i memorijske kartice nastali su iz želje da se stvore mali, izdržljivi, otporni na udarce i prenosivi uređaji za čuvanje podataka.

Bez pokretnih delova, bez glava i motora vrlo brzo su našli primenu u svim prenosnim uređajima istisnuvši hard diskove, diskete i mini hard diskove iz gotovo svih mobilnih uređaja. Međutim, sva ova mobilnost ne ide bez mana. Velika osetljivost na električna pražnjenja, kao i problematično priključivanje i napajanje dovode do čestih otkaza.

Tipovi kvarova hard diska

  • Logički kvarovi

    - gubljenje particija, brisanje podataka, oštećenja usled dejstva virusa, reinstalacija operativnog sistema, oštećenja baza podataka

  • Neispravna elektronika

    - strujni udari, pregrevanje, kvar kontrolera

Spasavanje podataka je zadatak koji uspešno obavljamo već dugi niz godina. Velika uspešnost u spasavanju podataka postignuta je zahvaljujući maksimalnoj posvećenosti poslu, što je doprinelo da nas klijenti smatraju pravim izborom u slučaju gubljenja podataka.