WD My Book live – Važno upozorenje!

WD My Book live – Važno upozorenje!

Western Digital My book live NAS korisnici u svetu se suočavaju sa ozbiljnim problemima jer su njihovi uređaji misteriozno vraćeni na fabrička podešavanja čime su svi njihovi podaci potpuno izbrisani.

WD My book je tip uređaja koji je koncipiran tako da korisnici mogu da pristupe svojim fajlovima daljinskim putem i da upravljaju ovim uređajem sa udaljenih tačaka putem interneta bez obzira što je ovaj NAS sistem iza firewalla ili rutera.

Da bi pristup fajlovima funkcionisalo WD my book komunicira putem Mi Book Live server-a koji je uvezan sa WD My Book live app koji korisnicima obezbeđuje pristup. Iz tog razloga potiče zabrinutost da su na neki način možda WD serveri hakovani i da putem slanja određene komande sa njih se izvršava naredba koja vraća na fabrička podešavanja ove uredjaje i briše sve podatke sa njih. Mnogi korisnici prijavljuju da nisu više u mogućnosti da se loguju sa svojim doskorašnjim lozinkama.

Western Digital aktivno istražuje i radi na razrešenju ovog problema. Ono što su priznali je da su mahom ugroženiji stariji uređaji ovog tipa koji su poslednje ažuriranje firmwarea za imali 2015 godine.

Iz kompanije preporučuju da se WD my book live i WD my book live duo isključe sa interneta, drže uključeni u lokalnim meržama da bi podaci bili zaštićeni na uređaju.

Kako bi sprečili gubitak podataka preporučuju da se ispoštuju određeni koraci i procedure u linku.

Ukoliko ste i Vi bili žrtva ovog hakerskog napada i ostali bez podataka sa pomenutih uređaja predlažemo Vam da uređaj isključite, da ne pokuašavate sami da spasete izgubljene podatke, već donesete uređaje kod nas radi spasavanja podatka.

Janko Janićijević
Marketing menadžer
HelpDisc

Potrebno vam je spasavanje
podataka sa SSD uređaja?

Naši data recovery inženjeri za spasavanje podataka koriste najsavremenije softvere i pomoćne alate koje smo sami razvili u okviru brenda HddSurgery. Zato, ukoliko ste izgubili važne podatke, pozovite nas ili prijavite posao u Korisničkom servisu našeg sajta.