Flash USB diskovi i memorijske kartice nastali su iz želje da se stvore mali, izdržljivi, otporni na udarce i prenosivi uređaji za čuvanje podataka. Bez pokretnih delova, glava i motora vrlo brzo su našli primenu u svim prenosnim uređajima istisnuvši hard diskove, diskete i mini hard diskove iz gotovo svih prenosivih uređaja. Međutim, sva ova mobilnost ne ide bez mana. Velika osetljivost na električna pražnjenja, kao i problematično priključivanje i napajanje dovode do čestih otkaza flash memorija. Spasavanje podataka sa USB flash i memorijskih kartica je, pored SSD-a, trenutno najveći problem u poslu spasavanja podataka. Razlozi za to su veliki broj proizvođača, nepostojanje standarda i kratak period eksploatacije. 

  • Logički kvarovi USB i flash memorija

    - gubljenje particija, brisanje podataka, oštećenja usled dejstva virusa, reinstalacija operativnog sistema, oštećenja baza podataka

  • Neispravna elektronika

    - strujni udari, pregrevanje, kvar kontrolera

Spasavanje podataka sa flash memorija

HelpDisc

Naši data recovery inženjeri za spasavanje podataka koriste najsavremenije softvere i pomoćne alate koje smo sami razvili u okviru brenda HddSurgery. Zato, ukoliko ste izgubili važne podatke, pozovite nas ili prijavite posao u Korisničkom servisu našeg sajta.

+381 (0)11 361 43 43