Spasavanje podataka sa hard diskova

Kako bismo osigurali maksimalnu efikasnost i kvalitet usluge, opremili smo operativni centar laboratorijom za data recovery. Posedujemo izdvojenu Clean space jedinicu sa tri laminarne komore. Ovakva jedinica osigurava visoku čistoću vazduha, dok laminarne komore sprečavaju da čestice prašine prečnika većeg od 0.3µ dođu u kontakt sa pločom hard diska. U ovoj laboratoriji koristimo najsavremenije softvere za spasavanje podataka, kao i pomoćne alate koje smo sami razvili pod brendom HddSurgery.

91 %

Procenat uspešnosti

Ukoliko se dijagnozom ustanovi da postoji neki problem na mehanici ili elektronici, radi se privremena popravka hard diska kako bi se omogućio pristup podacima. Hard diskovi su uređaji koji se ne popravljaju, već se vrši zamena neispravnih komponenti. Nakon što ustanovimo da više ne postoji mehanička ili elektronska prepreka, počinje proces spasavanja podataka.

Vraćanje podataka sa neispravnog hard diska na potpuno ispravan hard disk vrši se kloniranjem sadržaja, sektor po sektor. Zahvaljujući profesionalnim uslovima i poštovanju unapred utvrđenih procedura, HelpDisc se može pohvaliti  visokim procentima uspešnosti u spasavanju podataka sa hard diskova svih proizvođača i kapaciteta.

Tipovi kvarova hard diskova

 • Logički kvarovi
  – gubljenje particija, brisanje podataka, oštećenja usled dejstva virusa, reinstalacija operativnog sistema, oštećenja baza podataka
 • Neispravna elektronika
  – strujni udari, pregrevanje
 • Neispravne glave hard diska
  – neispravnost elementa za upis/čitanje podataka; prepoznaje se po glasnom ritmičnom kliktanju koje se čuje iz kućišta hard diska
 • Kvar motora
  – zaglavljen ležaj; prepoznaje se po slabom zujanju
 • Neispravan firmware
  – kvar internog softvera; teško se prepoznaje, podacima je nemoguće pristupiti, hard disk je mehanički ispravan
 • Oštećenje ploča (Bad sectors)
  – prepoznaje po usporenom radu računara, nemogućnosti pristupa nekim podacima i direktorijumima i po automatskom uključivanju CHECK DISK-a.

Spasavanje podataka

HelpDisc

Spasavanje podataka

HelpDisc

Spasavanje podataka

HelpDisc

Pakovanje i slanje hard diskova

Za uspešno spasavanje podataka sa hard diskova, najvažnije je da medij dođe u naše kancelarije bez dodatnih oštećenja, uzrokovanih lošim postupanjem u transportu. Zato je važno ispravno pakovanje i slanje osetljivih medija.

Ukoliko posedujete retail verziju medija u originalnom pakovanju, najbolje je da medij šaljete na taj način. Ukoliko vaš medij niste dobili u retail pakovanju, u nastavku su neke preporuke i smernice kako bi Vaš medij stigao u naše prostorije bezbedno.

 • Svi mediji moraju biti zapakovani unutar antistatičke kese (ESD kese).
 • Plastična pakovanja za hard diskove mogu zameniti antistatičku kesu. Takvo pakovanje je potrebno dodatno učvrstiti i u kartonsku kutiju sa stiroporom.
 • Spoljni omot paketa treba da bude od tvrdog kartona. HelpDisc kutija
 • Celi unutrašnji prostor mora ispunjavati stiropor ili sunđer, sa izrezom za stavljanje medija. Takođe možete koristiti i penaste pahuljice ili omotač sa balonima.
 • Medij ne sme imati prostor u kojem bi se mogao slobodno kretati unutar kutije. Mora biti obložen zaštitnim materijalom sa svih šest strana.
 • Nije potrebno slati nikakve kablove ili dodatke, osim u slučaju eksternih uređaja (external case, NAS, itd…). Tada dodatke šaljite odvojeno od medija u istom paketu.
 • Kutija se osigurava uz pomoć široke lepljive trake.
 • HelpDisc ne odgovara za bilo koja oštećenja koja su se dogodila prilikom transporta. Sva slanja paketa obavezno najavite na broj: +381 (0)11 361 43 43. Ispunite i on-line prijemni obrazac.

Naši data recovery inženjeri za spasavanje podataka koriste najsavremenije softvere i pomoćne alate koje smo sami razvili u okviru brenda HddSurgery. Zato, ukoliko ste izgubili važne podatke, pozovite nas ili prijavite posao u Korisničkom servisu našeg sajta.