Novi dizajn za Toshibine hard diskove

Proizvođači hard diskova  sve više posvećuju pažnju dizajnu omota i kućišta za svoje proizvode kako bi bili što atraktivniji kupcima.

Iako se svi pridržavaju definisanih formata širine i dužine (Diskovi od 3.5”, 2.5” i 1.8”), borba za bolji dizajn kućišta se vodi na drugom frontu – debljina kućišta, boje, fontovi, šrafovi, pa čak i oblik PCB-a.

Ovih dana pojavila se vest da će Toshiba bojiti nalepnice za svoje modele, slično kao što to već godinama radi kompaniija Western Digital (više detalja na našem blogu WD Blue, WD Green, WD Purple…Kakva je razlika između ovih diskova?)

Proizvođač diskova Toshiba predstavlja nekoliko novih modela hard diskova nastojeći da odgovori različitim storage potrebama svojih klijenata i u svoju „obojenu“ ponudu hard diskova uvrstava sledeće modele: zeleni, plavi, zlatni, srebrni, crveni i tamno plavi.

Takođe, Toshiba predstavlja i dva nova hard diska za nadzor i video tržišta. Diskovi za nadzorne aplikacije su obojeni zelenom bojom, dok su diskovi za snimanje video zapisa i strimovanje obojeni plavom bojom.

ziff-toshiba-drive-colours

Novi hard disk S300 Surveillance je dizajniran za kontinuirani rad (24/7) i može se koristiti za čak 64 kamere. Toshiba naglašava da je ovaj disk veoma brz, velikog kapaciteta i pouzdanosti koji je pokazao odlične rezultate u memorisanju svih snimaka čak i u veoma kritičnom okruženju.

V300 Video Streaming je dizajniran za snimanje, menjanje i emitovanje snimaka na DVR i NVR uređajima, Set-top box-u kao i na TV-u. Ovaj disk radi malo sporije i koristi 25% manje energije od P300 desktop računara, sporije se greje, poseduje veći (64MB) buffer i veoma je tih prilikom rada.

Toshiba predstavlja još nekoliko novih diskova u nizu – zlatni koji je predviđen za NAS uređaje, srebrni za gejming računare, crvene za potrošačke i profesionalne PC računare i laptop-ove, kao i tamno plavi za poslovne sisteme i kompanijske računare (MG serije za kapacitet i AL uređaji za performanse).

Da li ova novina zaista pomaže kupcima?

Mišljenja su različita jer su ljudi navikli na kolor šemu koju koristi WD, pa neki smatraju da će ovo zbuniti tržište. Drugi opet smatraju da je dobro što je i Toshiba počeo na ovaj način da klasifikuje svoje proizvode i da je sledeći na potezu Seagate.

Korisnicima svakako ostaje da se nadaju da će diskovi biti pouzdaniji.

Izvor: Toshiba follows WD in colour-coding its hard drives, but with different colours

Potrebno vam je spasavanje
podataka sa SSD uređaja?

Naši data recovery inženjeri za spasavanje podataka koriste najsavremenije softvere i pomoćne alate koje smo sami razvili u okviru brenda HddSurgery. Zato, ukoliko ste izgubili važne podatke, pozovite nas ili prijavite posao u Korisničkom servisu našeg sajta.