Osamnaest godina spašavanja podataka: 43.000 uspešnih poslova

Danas imam zadovoljstvo da sa Vama podelim neverovatno putovanje naše kompanije HelpDisc, koja proslavlja svoj osamnaesti rođendan u svetu spašavanja podataka. Kao osoba koja je deo ove kompanije već nekoliko godina, ne mogu a da ne razmišljam o izuzetnim dostignućima i posvećenosti koja je definisala HelpDisc tokom gotovo dve decenije svog poslovanja.

Skromni Počeci
Osnovan 2005. godine, HelpDisc je krenuo na misiju da redefiniše spasavanje podataka. Tadašnji digitalni pejzaž se brzo razvijao, a potreba za pouzdanim uslugama spasavanja podataka je eksponencijalno rasla. HelpDisc je stupio na ovu scenu s jasnom vizijom: postati pouzdani čuvar digitalnih dragocenosti za pojedince i poslovne subjekte.

Borba za svaki bajt
Od samog početka ono što nas izdvaja od konkurencije je odlučnost da svoj posao obavljamo najbolje što možemo. Tokom naših 18 godina poslovanja investirali smo značajna sredstva u najmoderniju tehnologiju, hardverske i softverske alate, čiste sobe, kao i stalno sticanje novog znanja, brojnih priznanja i sertifikata, osiguravajući sposobnost spašavanja podataka iz najkompleksnijih situacija, bilo da su u pitanju diskovi sa neispravnim glavama, oštećenim firmware-om, krivim magnetnim pločama itd. I postali smo prvi i pravi izbor pojedinaca i poslovnih subjekata kada se suočavaju sa zastrašujućim izgledima gubitka podataka.

Izvanredan Tim
U srcu uspešne priče HelpDisca nalazi se izuzetan tim stručnjaka. Od iskusnih stručnjaka za spasavanje podataka do veštih tehničara, svako u HelpDisc-u deli strast prema svom poslu. Ovaj
tim nije samo grupa zaposlenih; mi smo čvrsto povezana porodica. Zajedno, razumemo vrednost svakog podatka koji oporavimo. Bez obzira na to da li se radi o dragocenim uspomenama, ključnim poslovnim dokumentima ili neprocenjivim informacijama, svaki slučaj tretiramo s najvećom pažnjom i posvećenošću.

Očekivanja za Budućnost
U poslednje skoro dve decenije, bili smo svedoci velikih promena u tehničkom a i poslovnom životu. Kako su se ukrupnjavale, odnosno integrisale i propadale, firme koje proizvode nosače podataka, tako su odlazili sa scene neki proizvođači poput Quantum-a, Maxtor-a, Fujitsu-a… Tako reći knjiga je spala na dva slova, na Seagate-a i Western Digital-a. Ovu analogiju možemo povezati i sa našom IT scenom. Nekada su IT firme bile one koje prodaju računare, a danas kada kažete IT mislite na neku od mnogobrojnih outsoursing firmi.
Što se samih uređaja tiče, bili smo svedoci ispravnosti Murovog zakona (Moore’s law); pre 20 godina imali smo diskove kapaciteta 4Gb, danas od 4Tb. To je povećanje od “samo” 1024 puta! Možda bi i cena spasavanja podataka mogla da prati Murov zakon 🙂. Sa druge strane bili smo i svedoci usitnjavanja i nastanka ogromnog broja malih firmi koje prave male memorijske kartice velikog kapaciteta. Činjenica koja nas prati kroz naš rad u ovih 18 godina je gotovo sigurno propadanje hard diskova i dolazak SSD-a kao primarnih nosioca podataka velikih kapaciteta. SSD kao ubica hard diskova pokazuje da nezaustavljivo napreduje i gura se rame uz rame sa hard diskovima na našim policama.
Ali bez brige, bićemo tu kad propadnu i jedan i drugi!
Kako HelpDisc ulazi u svoju devetnaestu godinu, činimo to s pažljivim pogledom prema budućnosti. U eri u kojoj su podaci krvotok našeg digitalnog postojanja, potražnja za ekspertskim uslugama oporavka podataka nastavlja da raste. Dobro smo pripremljeni da se suočimo s novim izazovima, naoružani istom nepokolebljivom posvećenošću poslu koja nas je definisala tokom osamnaest izuzetnih godina.

Zaključno, osamnaesti rođendan HelpDisca nije samo proslava proteklog vremena; to je svedočenje posvećenosti, ekspertize i upornosti koje je HelpDisc dovelo u sam vrh kompanija za spašavanje podataka. Za još mnogo godina čuvanja podataka, čuvanja uspomena i dubokog uticaja na živote naših klijenata – Srećan 18. rođendan HelpDisc-u, svetioniku nade u svetu spašavanja podataka! I ne zaboravite – posle bekapa nema kajanja!

 

Ivan Aracki
HelpDisc d.o.o.

Potrebno vam je spasavanje
podataka sa SSD uređaja?

Naši data recovery inženjeri za spasavanje podataka koriste najsavremenije softvere i pomoćne alate koje smo sami razvili u okviru brenda HddSurgery. Zato, ukoliko ste izgubili važne podatke, pozovite nas ili prijavite posao u Korisničkom servisu našeg sajta.